Странице

четвртак, октобар 27

NOVOSTI

Prosle subote, resih ja da me nista ne omete da se pripremim za zimu. U ovaj materijal sam se zaljubila na prvi pogled a tek kada sam ga pipnula .. Idealan za oko vrata. I tako sam sela i sasila pet kompleta - za svoju decu, sebe i za poklon. Sal kao rol kragna, navlaci se preko glave ali moze da se stavi i na glavu, na pr. kad duva jak vetar i rukavice bez prstiju koje skoro da ne osecate od te mekoce materijala, a greje vam ruke. I tako ... Bas mi se svidja kako je ispalo. Nije tesko, samo premerite otprilike, ali vodite racuna da ne bude mnogo siroko oko vrata, da bi vas, jel, grejalo, a da ne bude ni previse uzano da bi mogli da navucete preko glave, mada se ovaj materijal i rasteze. Rukavice bez prstiju mozete proizvoljno staviti duzinu i ne zaboravite da ostavite rupu za palac, kao sto sam ja kod jednog para. Vidim ja, ide mi, super pa se zanela..a onda paraj, sta ces pa ponovo.
Zimski rajfovi, trake za kosu i gumice...pored salova i rukavica potrebno je jos nesto da vas greje ove zime!
A kako ... Ovo pink krzno je u stvari parce ambolije za prekrivace i jastucice (uglavnom ljudi za to kupuju), samo ja, izgleda, kupujem u neku sasvim desetu svrhu. Sirina ovog parcenceta potrebnog za traku za kosu je najvise 5 cm, a duzina proizvoljna, recimo oko 10 cm jer ce stajati na sredini glave. Potreban vam je crni lastis, malo konca i jedna zihernadla.
Prvo cete parce po duzini usiti sto slicnijom bojom konca, ali od ovih cupkica se konac skoro nece ni videti. Zatim provucete parce lastisa (duzine koja je dovoljna za glavu), zatim jos jednom usijete pink parce za lastis. Spojite lastis na krajevima i to je to. Moze da se nosi!
Ovakav rajf videla sam na internetu i mnogo mi se dopao, pa sam resila i sama da ga napravim, a to izgleda ovako. Ovo je slika sa interneta
Ovako sam ja to uradila - Odmerite dva parceta crnog materijala (u ovom slucaju-mekani, rastegljivi zersej), otprilike oko 20-25 cm, to vam treba za Minine usi, i jedno 30-35 za glavu. Isecete trake jednake sirine. Uvijate tu traku u krug i pri tom prisivate crnim koncem (malo je petljanje ali sta cu, mnogo mi se dopalo pa sam morala i morala to da napravim). Isecete parce oblika Minine glave isto od crnog materijala ali po mogucstvu malo debljeg (na pr. keper od starih pantalona) i tako cete fiksirati to parce za Mininu glavu gde ste pritom pre toga prisili krugove jedan za drugi. Zatim prislonite na glavu (u mom slucaju, deciju glavu, jednu bas lepu glavicu) da vidite u kom ce vam polozaju stajati Mini i zatim prisijete na lastis. To je to! Extra izgleda!

1 коментар:

Lovely comments