Странице

среда, октобар 12

RECI UREDNIKA

  • Moja ideja (zasto sam uopste pokrenula ovaj blog) je da pojednostavimo stvari, da shvatimo da krojenje i sivenje nije tako nedostizno i da u danasnje vreme, na ovoj skupoci i uniformisanosti, mozemo sebi napraviti udoban unikatan komad u kome cemo se lepo osecati, a i biti srecne jer je to NASE DELO!
  • Cesto prosetam po buticima, sve mi je slicno, a cesto pomislim gledajuci neki model-pa ovo mogu da sasijem, ove ruzice mogu da napravim, imam ove sljokice...mogu od slicne trake da napravim, ove cvetice cu da isheklam...i tako..dugo skupljam razne tutorijale i ideje, ima tu i mojih...samo treba biti strpljiv i pun ljubavi i rezultat ce uvek biti dobar.
  • Volim da stvaram, to je jace od mene. Dosta ideja dodje i usput, dok se nesto pravi. E, zato postoji rokovnik gde se brze bolje upisuju ideje, za svaki slucaj. Ne stidim se ni da uzmem neku ideju ako mi se dopada, naravno, usput, u to "udenem" i svoju notu i super. Ne mogu da kazem, verovatno je malo i nasledno. Moj otac pravi stvari ni iz cega i od svacega. Prosto je bilo odavno jasno na koga sam.
  • Pobornik sam tacnih mera, buduci da sam se dugo godina bavila grafickim dizajnom i pripremom za stampu, gde se greske od 1 milimetara ne prastaju. I tu sam vrlo rigorozna i disciplinovana.
  • Slazem se, Burda je fantasticna, kupujem, jurim po kioscima cim dodje kraj meseca, da se ne rasproda. Uzivam u njoj, u svakoj strani bilo da se radi o modelima ili o predlozima za kucu i sl., prosto mi se dusa hrani. Zenske casopise retko kupujem, sve redje. Burda mi je dovoljna za moju dusu. Ne bi bilo lose kad bi bilo da se kupi i "Ottobre" ili "Burda young"...
  • Podrzavam svaki rucni rad i pratim. Zanima me i deokupaz, fimo, izrada nakita od zice, i jos mnogo toga, cak i pacvork je veoma interesantan.

  • I eto, nastade ovaj blog, pretvoren u zbirku i riznicu, i trudicu se da obuhvatim sto vise rucnih radova da bi, eto, svi bili srecni i zadovoljni. Posebno dok nesto stvaraju!
Dobrodosli su i oni koji naprave ili sasiju neki od ovih modela. Postavicemo slike obavezno!

8 коментара:

  1. Drago mi je da ima ovakav blog i na našem jeziku,sa puno ideja,inspiracije,i što je najvažnije kad naiđem na nešto lepo,upravo isto pomislim:"Ovo mogu sama da napravim".

    ОдговориИзбриши
  2. E, pa hvala, Miki, to mi je i bio cilj. Tezicu i dalje ka tome.

    ОдговориИзбриши
  3. Moracu pod hitno da vas, drage zene sa ane, malo izreklamiram kod sebe na blogu. Imam te u linkovima i u prikazu blogova sa desne strane, pa se vidis kada napises nesto novo, ali morace jedan post da ide o blogovima.
    Ne stizem da komentarisem, ali te redovno citam.

    ОдговориИзбриши
  4. Zaboravih ...
    Imas da kupis Ottobre u Vasinoj ulici je prodavnica casopisa, blizu knjizare plato. Tu sam skoro kupila italijansku Modellinu, i tu isto imas da kupis italijanski La mia Boutique. Ja sam fan italijanske mode, Burdu jako slabo kupujem. Mozda ima i tih burdinih specijala, nisam gledala.
    Jos kada bi kuca koja izdaje spanski Patrones htela da izvozi, bila bih najsrecnija iako mi njihovi krojevi nisu pasent nego ramena moram obavezno da smanjujem.

    ОдговориИзбриши
  5. E, pa hvala ti na informacijama. Znam i za Patrones, vidjam tu i tamo po netu, stvarno je extra. Verujem da ce jednog dana biti i kod nas...Inace obozavam spansku modu i taj kolorit, to me, kako bi rekli, nadahnjuje..pozz

    ОдговориИзбриши
  6. Jako sam srecna sto sam naletela na ovaj blog,odlican je i sve pohvale.Imam jedno pitanjce.Treba mi neki program za izradu krojeva,ako mozete da mi prosledite link gde mogu da skinem autocad za konstrukciju odece.Predpostavljam da moze samo neka demo verzija,ali nije ni bitno posto bih ja zelela samo malo da vezbam i na kompu to da radim u slobodno vreme.Hvala najlepse.

    ОдговориИзбриши
  7. Zdravo, i kao prvo, hvala na pohvalama. Eh, ti zapoce jednu temu koja meni lezi na srcu posto se bas dugo godina bavim kompjuterima i dizajnom i to bi mi falilo da zaokruzim pricu..Ima jedno godinu dana kako sam pozelela isto sto i ti. Za sada ne nadjoh nista, posebno free na tu temu. Jako su skupi 3d programi koliko sam do sada mogla da vidim.Evo na primer mozes ovde da pogledas http://www.fashioncad.net/, to je to sto trazis (trazimo). A za 3d i takvu vrstu programa moras da imas "masinu" mislim dobru konfiguraciju da bi se komotno radilo. Mislim da cemo jos malo da pricekamo na dostupnost takvog softwera. Jos cu istrazivati... Pozzz

    ОдговориИзбриши
  8. da dodam http://www.vihor-trade.com/proizvodi/softver-za-masine/my-label, rebalo bi da je TO TO!

    ОдговориИзбриши

Lovely comments